Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-10- 0:47

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 950 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 64  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: O.Benderis rašė: _Vladas_
StandartinėParašytas: 2013-01-05- 6:28 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
O.Benderis rašė:
_Vladas_ rašė:
O.Benderis rašė:
"Kitokių valčių nėr". O gal yr?

Yra. Pasižiūrėk į kolegos TerMind devizą poraštėje. ;)

http://www.moraofsweden.se/adventure/co ... vy-duty-mg

?

Turėjau minty jo devizą "Kelia galima surasti arba nutiesti". :D

Nors vėliau galim aptarti ir jo pasiūlymą, kuris visai neblogai "įsipaišo" į "foruminio" koncepcijas.
Ypač, jeigu pavyktų susitarti su Mora, kad pagamintų mums ekskliuzyvą, pakeisdami ką nors, kas akivaizdžiai išskirtų "foruminius" Companion Heavy Duty MG nuo paprastų serijinių.
Bet tai tik vienas iš variantų. Kuo jų bus sugeneruota daugiau - tuo geriau. :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Aš ir norėjau klaust, ar
StandartinėParašytas: 2013-01-05- 6:42 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Aš ir norėjau klaust, ar išeitų ką nors išspaust papildomai be mūsų žymėjimo. O jei Mora padarytų ekskliuzyvą kažkokį preinama kaina, būtų išvis - liuks :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-01-05- 7:11 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Ant kai kurių peilių Forumo logo dėt būtų nepagarba forumui XD :D

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: _Vladas_ rašė: Žodžiu,
StandartinėParašytas: 2013-01-05- 7:30 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

_Vladas_ rašė:
Žodžiu, generuoti idėjas dėl "foruminio" reikia galvojant ne vien apie save "kas man įdomu ar reikalinga", bet ir apie tai, koks peilis galėtų sudominti ir būtų pravartus kuo didesniam forumiečių ratui.

Kas tinka viskam - netinka niekam :) Ne maži vaikai, kad apie kiekvieną šokinėt ir klaust ar viskas gerai, ar visi patenkinti. Vieniem tiks viena, kitiem kita. Kažkas liks patenkinas, kakas ne. Toks gyvenimas ir tai normalu. Nors ir su intencija, kad peilis turi patikt ir kitiem forumiečiam, visi visvien galvos apie tokį peilį, kokio jie patys norėtų. Tai irgi visiškai normalu :)

Kas dėl Moros, ir galimos jos "kastomizacijos" pas gamintoją, tai aš nematau tame jokios prasmės. Kad ir kokia ji ten bebūtų, Mora ir liks Mora (nieko prieš jas šiaip neturiu), kuri, mano supratimu, nei forumo, nei dabartinių peilininkystės tendencijų nereprezentuos.

Kalbant apie biudžetą, tai savaime suprantama, kad visų finansinės galimybė skirtingos. Tačiau aš už tai, kad būtų daromas ir įsigytas kokybiškas, pakankamai solidus ir patikimas peilis. O pigių vidutinybių dauguma ir taip turi, jeigu ant tokio atsiras forumo logotipas - geresniu peiliu jis dėl to netaps :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-01-05- 8:16 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Katinas rašė:
Kas dėl Moros, ir galimos jos "kastomizacijos" pas gamintoją, tai aš nematau tame jokios prasmės. Kad ir kokia ji ten bebūtų, Mora ir liks Mora (nieko prieš jas šiaip neturiu), kuri, mano supratimu, nei forumo, nei dabartinių peilininkystės tendencijų nereprezentuos.

Mano supratimu, prasmė - peilio simbolikoje. Kad jis kažkuo skirstųsi nuo kitų ne-foruminių ir forumiečiams simbolizuotų Knives.lt forumą.
Antraip, kokia dar prasmė organizuoti "foruminį" peilį? ;)

Dėl Moros, kad jų produkcija tau neįdomi - supratau, tik norėčiau pasitikslinti: jeigu vieni iš geriausių peilių savo kainos segmente (kuri sutampa su daugumos forumiečių finansinėmis galimybėmis), pagamintų pagal pažangias šiuolaikines technologijas (o kad Mora naudoja vienas iš pažangiausių pramonines peilių gamybos technologijas manau abejonių nekyla? ;) ) nieko nereprezentuos, tai pateik pavyzdį, kokio tada gamintojo peilis reprezentuos? :/
Juk kalbam ne apie klubą, kur susirinkę "ant peilių dantis pravalgę" peiliamišiai, o apie forumą, kuriame dalyvauja žymiai platesnis ratas asmenų, dauguma iš kurių dar tik pradeda rimtai domėtis peilininkyste.
Tad kokią tavo manymu "foruminio" prasmė ir atitinkamai kokios turėtų būti "foruminio" gairės? :/
Nes būtent apie tai pirmiausia turim sutart, kad galėtume sklandžiai judėti pirmyn, o ne trypčiotume vietoje, tempdami vežėčias į skirtingas puses, kaip toj Krylovo paskėčioj apie gulbę, vėžį ir lydeką. (c)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: _Vladas_ rašė: Dėl Moros,
StandartinėParašytas: 2013-01-05- 9:02 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

_Vladas_ rašė:
Dėl Moros, kad jų produkcija tau neįdomi - supratau, tik norėčiau pasitikslinti: jeigu vieni iš geriausių peilių savo kainos segmente (kuri sutampa su daugumos forumiečių finansinėmis galimybėmis), pagamintų pagal pažangias šiuolaikines technologijas (o kad Mora naudoja vienas iš pažangiausių pramonines peilių gamybos technologijas manau abejonių nekyla? ;) ) nieko nereprezentuos, tai pateik pavyzdį, kokio tada gamintojo peilis reprezentuos? :/

Štampuotos geležtės su užlieta plastikine rankena ir plastikiniu dėklu? Pati gamybos technologija gal ir pažangi, bet tai vistiek peiliai skirti biudžetiniam segmentui su iš to išplaukiančiom pasėkmėm. Esu tikras, kad morų forumiečiai ir taip turi, ir tikėtina ne po vieną :) Ar reikia dar vieno su forumo simbolika? Aš manau, kad nelabai :)

Esmė pačioje peilio koncepcijoje. Pradžioje buvo kalba, kad būtų šaunu, jeigu tai būtų mūsų meistrų, kiek įmanoma išskirtinai forumui, pagamintas peilis. Kurį parodžius ir kažkam iš šalies būtų galima išdidžiai pasakyt kieno ir kam jis pagamintas. Taip, toks peilis nebus biudžetinis, bet nemanau, kad jis turi būt kaip masinio vartojimo prekė, t.y. lengvai įperkama kuo didesniam kiekiui žmonių. Ir sakau tai netgi turėdamas mintyje tai, kad mano paties kišenės kiauresnės už kiauras :> 2012 peilio biudžetas, mano supratimu, buvo pats tas.

Jau geriau tada padaryt bendrą foruminę geležtę ir kiekvienam įteikt rinkinuką su medžiagom kriaunom, dėklui ir t.t. Tegu kiekvienas darosi kaip nori. Čia aš beveik rimtai, beveik juokais.

Man patiko Juliaus, Girez ir pyfpafz parodyti variantai.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-01-05- 10:51 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
Pritariu Katinui 110 procentų *2thumbs*
Pernai metų biudžetas buvo pats tas, turėjom ir ekonominių variantų plieno sąskaita, kas norėjo ėmė brangesnį, kas pigesnį...
Tie pasisakymai, kad kažkas trokšta foruminio 200 Lt diapazone gal labiau susiję su nežinojimu ir nesuvokimu nei su galimybių nebuvimu.
Gal ir blogai, kad 2012m mes kartetelę užkėlėme taip aukštai, bet apie šį peilį kalbame, mylime ir kalbėsime, o 2011m peiliui aš neturiu visiškai jokių jausmų, na bent jau aš.
Man nelabai yra skirtumas kokio tipo tas peilis bus, gali būti ir nelabai praktiškas, bet kartelės nuleist negalima.
99 procentai pasisakė už custominį fiksą, na tai tegul dabar ir iki kainos pasitempia.
Nereikia, kad jau tas peilis būtų prieinamas taip visiems, susiaurinkime šį ratą: tegul foruminis būna prieinamas daugumai forumo narių.
Jei jau kalbam, kad peilis turi tikti ir patikti daugumai tai ir spręskime klausimus daugumos principu.
Metuose yra 365 dienos, yra laiko pataupyti ;-)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-01-05- 11:20 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Idėja su vietiniais meistrais daugiau tinka klubiniam peiliui .
Paaiškinsiu kodel.
Vladas mane pries pora puslapiu pataise.
Esmė yra tokia .
Yra asociacija,yra klubas ir yra forumas.
Foruminis peilis pagal pradinę idėja turėtu reprezentuoti forumą ir būti skirtas plačiam ratui forumo lankytojų .
Taip, jisai turėtu būti kažko išskirtinis ,atspindėti tendencijas,būti sąlyginai nebrangūs ir dar svarbus momentas- buti atkartojimas .
Pagaminta arba uzpirkta 50 vnt - ko.
Reikia dar 40 , yra galimybe dar pasidaryti.
O toliau ir aukščiau už forumini galima žaisti su kolektyviniais užsakymais.
Galima ieskoti ir tartis del kandidatu klubiniam peiliui ar klubiniams peiliams.
Ten jau butu limitedai ir idomybes.Ir svajones apie 20-30 peiliu iš meteorito žaliavos pagamintų vietinių meistru rankomis butų prasmingiau vykdyti bent jau klubo lygiuje.
Manau kad pirma reikia užbaigti su koncepcijomis o po to judėti toliau.
Pas mus tradiciškai prie nauju dalyviu įdomiu minciu pateikimo dar ir musu skleroze ir erezijos priedu keliauja.
Aš ne už nepajudinamus rėmus bet kada šimtą penkiasdešimt kelintą karta griztame prie senai aptartų dalyku tai biski laiko gaila .
Savo laiką pliurpalizmams skaityti o kitu laiko kad visa tai rasė .
Foruminiam numeracija siais metais darysime ?
:)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: pritariu Katinui. po pernai
StandartinėParašytas: 2013-01-05- 11:26 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Šalis: Éire
pritariu Katinui. po pernai foruminio peilio lygio nesinori leistis zemyn. jeigu forumieciai pasirinks placioms masems skirta fabrikini varijanta - siemet apsiesiu be foruminio. pasaulis nuo to i kita puse neprades suktis.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Nepalaikau nuomonės, kad
StandartinėParašytas: 2013-01-05- 11:27 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Nepalaikau nuomonės, kad peils būtų pigus. Manau kad 300 Lt ar daugiau už peilį "neįperkamumas" yra daugiau psichologinis nei finansinis. Tie forumo nariai, kuriems tokia kaina už peilį yra dar per didelė, tegul labiau užsikrečia peilių virusu ir foruminį 2014 metais tikrai įpirks. Jei ir po metų kitų jam 300 Lt už gerą peilį bus per daug, tai gal jis atsitiktinis žmogus šiame forume.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-01-05- 11:46 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Man atrodo, kad dėklas tiktu odinis, juodos spalvos.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: julius rašė: Tie forumo
StandartinėParašytas: 2013-01-05- 11:47 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
julius rašė:
Tie forumo nariai, kuriems tokia kaina už peilį yra dar per didelė, tegul labiau užsikrečia peilių virusu ir foruminį 2014 metais tikrai įpirks. Jei ir po metų kitų jam 300 Lt už gerą peilį bus per daug, tai gal jis atsitiktinis žmogus šiame forume.

Užskaitau *thumb*

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Tai kad kaina bus virš 300
StandartinėParašytas: 2013-01-05- 11:55 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tai kad kaina bus virš 300 LTL beveik savaime suprantama :)
Tas psichologinis barjeras dazniausiai perlipamas jau pirmais susirgimo metais :)

P.S
Siaip Katino išsakyta pusiau juokais mintis apie forumini rinkinuka 2013 visai ir užkabiino :)
Gauni tegul ir mūsų meistru pagaminta geležte is supermetalo su forumo simbolika o toliau jau kastomizuok viską pagal savo supratymus,isgalias ir norus .

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-01-05- 12:09 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

ek rašė:
iš paminėtų variantų po bushcrafto vėliava tinka tik girez parodytas Celilo.

pasisakau už panašaus tipo funkcionalą.

Gal tokie bushcraft variantai būtų įdomūs? http://spooncarvingfirststeps.blogspot. ... knife.html

ir dar vienas biudžetinės geležtės http://www.workshopheaven.com/tools/Unb ... Blade.html
panaudojimo pavyzdys http://spooncarvingfirststeps.blogspot. ... ility.html

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-01-05- 12:23 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Aš taip pat už aukštesnės kokybės gaminį.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 950 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 64  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007