Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-09- 21:07

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 598 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Na taip. 3,5,7,8 punktai
StandartinėParašytas: 2013-11-06- 18:46 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Na taip. 3,5,7,8 punktai aktualus tik labai labai retais atvejais. Didesnei pusei tautiečių net niekad gyvenime šie punktai nebus aktualus. Dėl 4, žinokit, jei žmogus nepasirengs fiziškai jam nieko kito ir nebelieka. Aišku nereikia kišt galvos į pele-gaudę ir ieškotis problemų. Bet dažniausiai 4 punkto metu problemos suranda pačios ir būna labai smulkios. Tada kovinis tik daugina problemas o ne sprendžia IMHO. Pats buvau liudininkas (10 minučių po įvykio, įvykio nemačiau), kai du tikrai neblogus kovos menų žinovus sustabdė gauja girtų budulių su dujiniu balionėliu. Buduliai netikėtai papurškė į akys jiems, o kai tie nieko nebematė, ramiai juos sumušė. Žmonės padvedė pasitikėjimas savo jėgomis. Nesuprato iškarto, kad su jais sąžiningai niekas nekovos.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: mahelad rašė: Taip taip ir
StandartinėParašytas: 2013-11-06- 18:49 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Šalis: Éire
mahelad rašė:
Taip taip ir medžioklinį, jei nėra savigynai, supakuotą pagal taisyklės vežiosis, vis mažytis šansas kad išsitrauks ir apsigins.

jeigu kalbi apie sena gera двустволка - vadinkime ji lygiavamzdziu. lygavamdziai buna isnarstomi pusiau ir neisnarstomi. kokis pagal Tave tikimybes procentas, kad kritineje situacijoje besiveziodamas isnarstyta lygiavamzdi, X valandoje ji spesi suderinti i 'kovine padeti' ir niekadejui isodinti porcija svino?

mahelad rašė:
7) Turėti "achtungo" kuprinę + transporto priemone + vieta kur galima pasislėpti.
88) Turėti užkastą TT solidolo bonkėje miške.

del techniniu nesklandumu, pasaulio pabaigos turas, atidetas neribotam laikui.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: P.S. Be to jei labai labai
StandartinėParašytas: 2013-11-06- 18:50 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

P.S. Be to jei labai labai prispirs, ir nebus kovinio, o jo labai reiks, kiek žinau dujinis prispaustas prie žmogaus kūno, sukelia nevaikiškus pažeidimus. Vėl gi jei ne sprogs rankose :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-11-06- 18:58 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Šalis: Éire
prispaudus prie zmogaus kuno, tiksliau prie zmogaus atviros odos - po 'fejerverko' ta vieta reikia siuti. tik kad ne visada pasiseka ant smugio i ta apnuoginta oda atremti 'dudele' ir driokstelti. kaip ir su elektrosoku.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Quote: jeigu kalbi apie sena
StandartinėParašytas: 2013-11-06- 19:08 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Cituoti:
jeigu kalbi apie sena gera двустволка - vadinkime ji lygiavamzdziu. lygavamdziai buna isnarstomi pusiau ir neisnarstomi. kokis pagal Tave tikimybes procentas, kad kritineje situacijoje besiveziodamas isnarstyta lygiavamzdi, X valandoje ji spesi suderinti i 'kovine padeti' ir niekadejui isodinti porcija svino?

Nulinę pačiam vairuotojui. Tačiau keleiviui, jei duoti minutė, ir keleivis žinos ką daryti, jau didesnė už nulį. Na aišku šis mano sakinys jau ribojasi su pasaka, bet ko tik gyvenime nepasitaiko, ypač jei priešininkas nesitiki nieko ir žaidžia katę - pelę su piliečiu - auka.

Cituoti:
dėl techniniu nesklandumu, pasaulio pabaigos turas, atidėtas neribotam laikui.

Teisingai, na arba su personaline pasaulio pabaiga. IMHO svarbiausius punktus aš išdėsčiau pirmus. Kuo toliau, tuo mažesnė tikimybė/poreikis kituose punktuose.

Redagavau, dadedu tai:
Nepamirškite, šiaip sau vežiotis nėra tikslo, vežiojatės jei jau tikrai yra pavojus o savigynai nieko nėra. Juk kažkaip senukai vis sugeba nupiškinti plėšikus įsibrovusius. O pas juos ginklas tai seife. IMHO iš galinės sėdinės dasigauti iki bagažinės ne taip ir sunku.
P.P.S elektrošoko ginklu savigynai išvys neskaitau. Žaislas tik prieš vieną žmogų. O tuo atveju IMHO geras pipirinis balionėlis ir tai geresnis, jei kumščiai nepadeda.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: O.Benderis rašė: Pragyvena
StandartinėParašytas: 2013-11-06- 19:11 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

O.Benderis rašė:

Pragyvena todėl, kad rinka yra. Nėra Lietuvoje tokiem ginklam rinkos.

Iš kur ištraukei, kad jie orientuojasi į Lietuvos rinką ar medžiotojus? :D Jeigu kažkam norėsis nusipirkt tokį medžioklei - tegu perka. Tokių, manau, irgi atsiras. Estetika - subjektuvu. Trukdys 30 šovinių dėtuvė - nusipirks mažasnės talpos.
O kad kažkas bando ir daro Lietuvoje - tai mum visiem tik į naudą.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Katinas rašė: O.Benderis
StandartinėParašytas: 2013-11-06- 19:53 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Katinas rašė:
O.Benderis rašė:

Pragyvena todėl, kad rinka yra. Nėra Lietuvoje tokiem ginklam rinkos.

Iš kur ištraukei, kad jie orientuojasi į Lietuvos rinką ar medžiotojus? :D Jeigu kažkam norėsis nusipirkt tokį medžioklei - tegu perka. Tokių, manau, irgi atsiras. Estetika - subjektuvu. Trukdys 30 šovinių dėtuvė - nusipirks mažasnės talpos.
O kad kažkas bando ir daro Lietuvoje - tai mum visiem tik į naudą.

Ok, o į ką jie orientuojasi? :D Užsienio rinka užimta. Tai, ką jie padarė čia ir parodė, tai užsienio šyrpotriebas, gaminamas gamykliškai. Ir gamyklose ten dar geresnių padaro 100.000 vnt. AR/M16, G36, HK416 - .223, jei norėsi - su visais navarotais, be abejo, absoliučiai - liuboj kapriz za vaši dengi:)). Pas mus čia atrodo "Wow". O Vokietijoj, JAV - tai užvakarykščia diena. Aš čia vienintelį kastomą matau uždėtą logo. Viskas. Nieko daugiau nėra, ko nebūtų kitur. Tai aš ir nežinau/nesuprantu, ar iš to nori verslą padaryti, ar suderint malonumą su mažu pinigu. Kad daro - be abejo, gerai. Ir nemenkinu to. Šaunuoliai. Tik linkiu padaryt kažką, kad galima tikrai būtų pasakyti WoW, būtų įdomiau:) P.s. 30 šovinių dėtuvei turės būt didelis ribotuvas, norint medžioklėj su tokiu lakstyt :) P.p.s. Man šiaip daug įdomiau būtų, jei koks nors lietuvis, pasimokęs pas amerikeičių meistrus, pradėtų gamint snaiperinius šautuvėlius, kaip Lobajevas pavyzdžiui, gal kada koks entuziastas atsirastų :) P.p.p.s. Su ta ginklų gamyba Lietuvoj jau taip yra - pvz Lietuvoje vienoje gamykloje buvo gaminami Uzi automatai ir variacijos jo tema (ar daug apie tai žinančių Lietuvoje XD ), be licenzijos ir t.t. Bet su valdžios palaiminimu ir legaliai, ne Vilniuj, ne Kaune, ne Klaipėdoj, o nedidukam provincijos mieste, gamykloje, turinčioje atitinkamus pajėgumus. Bet visa tai baigėsi. Nes neapsimoka - pigiau yra nusipirkt. Ir kokybė svarbu - norint, kad jinai būtų kaip originalas, reikia atitinkamų ir investicijų. Ir rinkos :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-11-06- 21:14 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Pilstai iš tuščio į kiaurą, man regis :)
Yra rinka, nėra rinkos... masinė gamyba, šyrpatriopas...
Nemanau, kad jie basiimdami tokio reikalo neskaičiavo ir nestudijavo ar apsimoka tuo užsiimt. Kokie jų ateities planai niekur nepasakyta.
Kiek ten ta produkcija "masinė" ar custom aš nepalaikęs rankose ir neapžiurėjęs vidaus pasakyt negaliu. Butent ten ir yra visa esmė (pagal mano prioritetus). O kad resyveris beveik standartinės išvaizdos, tai dar savaime nieko nereiškia, kam taisyt tai, kas nesugedę.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Katinas rašė: Pilstai iš
StandartinėParašytas: 2013-11-06- 21:51 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Katinas rašė:
Pilstai iš tuščio į kiaurą, man regis :)
Yra rinka, nėra rinkos... masinė gamyba, šyrpatriopas...
Nemanau, kad jie basiimdami tokio reikalo neskaičiavo ir nestudijavo ar apsimoka tuo užsiimt. Kokie jų ateities planai niekur nepasakyta.
Kiek ten ta produkcija "masinė" ar custom aš nepalaikęs rankose ir neapžiurėjęs vidaus pasakyt negaliu. Butent ten ir yra visa esmė (pagal mano prioritetus). O kad resyveris beveik standartinės išvaizdos, tai dar savaime nieko nereiškia, kam taisyt tai, kas nesugedę.

Na, kad nepilstyt, o pasakyt koncentruotai - jei tavęs jie paprašytų investuot į šitą verslą, aš asmeniškai tave čiupęs už rankos atkalbinėčiau. Man ne visvien :) ;)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Ne visi gi daro "gryna
StandartinėParašytas: 2013-11-07- 10:08 
Atsijungęs

Ne visi gi daro "gryna versla". Gal tiesiog susibego idejiniai zmogeliai pabandyti kazka kas jiems idomu, o kartu gal ir pinigelio uzsidirbti. Kogero niekas per galva su buoze neduotu, jei tiesiogiai su jais susisiektum ir paklaustum kas domina, nereiktu "pilstymo" :).

P.S: buciau ginklu megejas - tikrai bent viena is ju isigyciau.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Štai ko reikia visuomenei,
StandartinėParašytas: 2013-11-07- 10:21 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Štai ko reikia visuomenei, kad būtu saugu gyventi
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... zJTenNzUKM

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-11-07- 11:41 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Sąžiningai negaliu pakęsti JAV ir Izraelio valdžios. Ot kokie vištų patinai ten valdo... Daro ką tik norį, tik prisidengia demokratija. Bet man labai patinka šių šalių žmonės. Bent jau vidutinis socialinis sluoksnis. Žinau kad ne visuose JAV valstyjuose taip yra, bet tokiose kaip Texaso tai tikrai. Ot ten tai visi ginkluoti ir visi protingai elgiasi su ginklais. Aišku kaip ir visur atsiranda psichas, kuris į mokyklą ateis su ginklu.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Texas'e, tai normalu, kad
StandartinėParašytas: 2013-11-07- 14:24 
Atsijungęs

Texas'e, tai normalu, kad moka elgtis su ginklais... Bepigu jiems, is kauboju ismoko :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Lorenso rašė: Texas'e, tai
StandartinėParašytas: 2013-11-07- 14:42 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Lorenso rašė:
Texas'e, tai normalu, kad moka elgtis su ginklais... Bepigu jiems, is kauboju ismoko :)

Dar vienas įdomus pavyzdys, tarkim New York valstijoje arba Kalifornijoje įprasti piliečiai ginklus nebent filmuose mato. Bet kad mažiau žmonių nušauta tuose neginkluotose valstijoje, lyginant su ginkluotomis, kažkaip negirdėjau. Lietuvoje sovietmečiai visiškai išnaikino ginklų kultūra, na taip pat kaip ir peiliu. Juk kas buvo įteigiama žmonėms - ginklas = nusikaltimas. Net medžiotojams po 60x metu vis sunkiau ir sunkiau buvo su ginklų įsigijimu. IMHO pistoletas puikus savigynos ginklas plačiai masei. Bet Lietuvai reikia dvejų dalykų:
1) Nuo vaikystės pratinti prie ginklų kultūros
2) Keisti ginklo taikymo įstatyminę bazę
Aišku mūsų karta jau sugadinta. Duok visiems ginklus ir prasidės bardakas. Bet po 15 metų socialinio darbo jaunai kartai jau galima būtu duoti ginklus. Tada ir ginklų rinka atsirastu ir nusikaltėliams sunkiau būtu ir žmonės mandagiau bendrautu. Ir armijos nereikėtu, būtu savigynos būriai, mobilizuojantis pagal valstybės šauksmą.
Štai PVZ - bandiukeliai VS senuką: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... GEqSWKwz_g

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-11-07- 16:03 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tema apie pistoletus kosminiu greičiu pradėjo transformuotis į "postapokaliptinio išgyvenimo su peiliu/pistoletu/custom atomatu rankoje prieš zombius/sistemą/matricą". :)

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 598 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007