Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-10- 13:01

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 396 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Silkinas rašė: Pats ir
StandartinėParašytas: 2013-12-15- 18:41 
Atsijungęs
Klubo vadovas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Silkinas rašė:
Pats ir rašai, kad prieš kelis šimtus metų žmonija to nežinojo. Dabar tai juokinga atrodo, kai jau žinom. Bet mes dar daug ko kito nežinom.

Tai va būtent mokslas ir parodė, kad elektromagnetizmą priskirti dvasių/dievų pasauliui buvo labai kvaila ir kad tik dėl tamsumo žmonės taip darydavo.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-12-15- 22:13 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

GAdas rašė:
Silkinas rašė:
Įdomus samprotavimas.
Bet apie pomirtinį pasaulį nežiūrint visos mokslo pažangos požiūris kaip ir nesikeičia. O su žinosi viską tik numiręs.

Ką reiškia nesikeičia, - seniau visi tikėjo ir bijojo bažnyčios/dievo bausmių, kurios buvo prigalvotos remiantis žmogiškomis pozicijomis (kankinimais ir virimu smaloje). Kai mokslininkai pradėjo sistematizuotai žiūrėti į gamtos reiškinius ir juos tirti, bažnyčios pamatai sudrebėjo, ir ji pradėjo dar uoliau skleisti mitus. Kuo toliau, tuo daugiau žmonių issivaduoja iš mitų bei dvasių pasaulio, ir mato pasaulį per mokslo akinius.
Jei nori pamatyti, kas maždaug bus mirimo metu, tereikia suvalgyti apie 30g. vienos rūšies grybų augančių ir lietuvoje.;) Bus tau ir tuneliai, ir šviesos, dvasios su ateiviais dar į kompaniją gali prisijungti... Senovės baltų kriviai tuo pačiu tikslu vartojo musmiriu kepurėles.:) O tai reiškia, kad visas tavo dvasių pasaulis gyvena galvos smegenyse, žievėje; žuvus smegenims visos dvasios "išsijungia" su lyg paskutiniu neurono elektros impulsu...

Kad matyti vaizdinius nereikia ir narkotikų. Religija eina savo keliu. O ką pasakytų mokslas apie ekstrasensų veiklą ?
Ateities , praeities matymą ? Nelabai apčiuopiami ir moksliškai paaiškinami dalykai. Mokslas jau dabar daug kur suklysta. Tame tarpe ir tikslioji fizika. Tik pripažinti to nenori. Tie pasaulio matymo "akiniai" dar labai skylėti.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Silkinas rašė: Kad matyti
StandartinėParašytas: 2013-12-15- 22:20 
Atsijungęs
Klubo vadovas
Vartotojo avataras

Silkinas rašė:
Kad matyti vaizdinius nereikia ir narkotikų. Religija eina savo keliu. O ką pasakytų mokslas apie ekstrasensų veiklą ?
Ateities , praeities matymą ? Nelabai apčiuopiami ir moksliškai paaiškinami dalykai.

Mokslas pasakytų paprastai: prodykit man ekstrasensą, kurio sukčiavimo aš negalėčiau atskleist ir duosiu jums milijoną svarų sterlingų. Nes jau daug metų yra įsteigtas milijono svarų prizas tam, kuris pirmasis sugebės laboratorinėmis sąlygomis mokslininkams stebint pademonstruoti tikrų ekstrasenso sugebėjimų, kurių mokslininkai nemokėtų paaiškinti. To prizo niekas iki šiol taip ir neatsiėmė... Išvada paprasta: visi ekstrasensai yra apsišaukėliai.

Silkinas rašė:
Mokslas jau dabar daug kur suklysta. Tame tarpe ir tikslioji fizika. Tik pripažinti to nenori. Tie pasaulio matymo "akiniai" dar labai skylėti.

Pavyzdžiui?.. Šiaip tai mokslas tuo ir skiriasi nuo religijos, kad pripažįsta savo klaidas, iš jų mokosi ir taip tobulėja. Tiktai religija vaidina "visažinę" ir neklystančią, kame ir yra didžiausias jos blogis.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Atsiprašau, prizas yra
StandartinėParašytas: 2013-12-15- 22:24 
Atsijungęs
Klubo vadovas
Vartotojo avataras

Atsiprašau, prizas yra milijonas dolerių, o ne svarų :-)
http://en.wikipedia.org/wiki/James_Rand ... Foundation
"offers a prize of one million U.S. dollars which it will pay out to anyone who can demonstrate a supernatural or paranormal ability under agreed-upon scientific testing criteria"

Tai vis tik kur tie ekstrasensai ir aiškiaregiai pradingo ir kodėl to prizo nei vienas neatsiima? :-) Matyt dėl to, kad supranta, jog šituo atveju žmonių jau neapmulkins ir pinigų neišvilios savo triukais ;-)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-12-15- 22:28 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

swerfot rašė:
Silkinas rašė:
Ateities , praeities matymą ? Nelabai apčiuopiami ir moksliškai paaiškinami dalykai.

Mokslas pasakytų paprastai: prodykit man ekstrasensą, kurio sukčiavimo aš negalėčiau atskleist ir duosiu jums milijoną svarų sterlingų. Nes jau daug metų yra įsteigtas milijono svarų prizas tam, kuris pirmasis sugebės laboratorinėmis sąlygomis mokslininkams stebint pademonstruoti tikrų ekstrasenso sugebėjimų, kurių mokslininkai nemokėtų paaiškinti. To prizo niekas iki šiol taip ir neatsiėmė... Išvada paprasta: visi ekstrasensai yra apsišaukėliai.

Silkinas rašė:
Mokslas jau dabar daug kur suklysta. Tame tarpe ir tikslioji fizika. Tik pripažinti to nenori. Tie pasaulio matymo "akiniai" dar labai skylėti.

Pavyzdžiui?.. Šiaip tai mokslas tuo ir skiriasi nuo religijos, kad pripažįsta savo klaidas, iš jų mokosi ir taip tobulėja. Tiktai religija vaidina "visažinę" ir neklystančią, kame ir yra didžiausias jos blogis.

Kas dėl pirmo klausimo, tai paimkime kad ir Volfą Mesingą. Pats prašė jo gabumus ištyrinėti, tik mokslas to nesugebėjo. Iš dabartinių reiškinių gali pažiūrėti ekstrasensų karus. Nėra ten viskas surežisuota.
Antra klausimo pusė tai pvz. fizinė jėga su minuso ženklu. Negali būti minusinio dydžio. Bet mokslui taip patogiau.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-12-15- 22:31 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Silkinas rašė:
Iš dabartinių reiškinių gali pažiūrėti ekstrasensų karus. Nėra ten viskas surežisuota.

Čia stipriai. ;-)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-12-15- 22:46 
Atsijungęs
Klubo vadovas
Vartotojo avataras

Jei žiūrint plačiau, tai man tavo pasąmoningas potraukis mistikai ir "aukštesnio už mus teisėjo" troškimas yra visiškai suprantamas. Taip yra maloniau gyventi. Lengviau, paprasčiau, susikuriamas tam tikras saugumo jausmas, menamas stabilumas. Nebereikia tikrinti tiesų savo protu, užtenka priimti tam tikrus dalykus kaip absoliučiai teisingus ir neginčyjamus.

Tuo tarpu mokslo funkcija yra visiškai kitokia — mokslas stengiasi paaiškinti realybę tokią, kokia ji yra, nežiūrint į tai ar žmonėms paaiškinimas patiks, ar bus malonus... Ir dažnai mokslo paaiškinimai nebūna tokie mieli ir "šilti" kaip religinės iliuzijos, dėl ko kai kurie žmonės renkasi būtent iliuzijas — nes taip yra lengviau/maloniau.

Silkinas rašė:
Kas dėl pirmo klausimo, tai paimkime kad ir Volfą Mesingą. Pats prašė jo gabumus ištyrinėti, tik mokslas to nesugebėjo. Iš dabartinių reiškinių gali pažiūrėti ekstrasensų karus. Nėra ten viskas surežisuota.

Tai palauk, kodėl tas Volfas nepasiėmė to milijono dolerių?.. Iš geros širdies?
Dėl ekstrasensų karų: aš nuoširdžiai tikiuosi, kad tu čia pajuokavai?.. Nes jei kalbi rimtai, tai atsiprašau, bet čia diskusiją ir baigsiu, nes jaučiu, kad mano akyse ką nusiritai labai labai smarkiai, o aš norėčiau dar šokią tokią pagarbą išlaikyti...

Silkinas rašė:
Antra klausimo pusė tai pvz. fizinė jėga su minuso ženklu. Negali būti minusinio dydžio. Bet mokslui taip patogiau.

Aš tikiuosi tu supranti, kad abstraktieji mokslai, tokie kaip matematika, yra tik įrankiai? Tau atrodo, kad fizika klysta dėl to, kad turi neigiamus dydžius? :-/ Ar apie ką čia buvo šita dalis? Pradedu visiškai tavęs nesuprasti.

Red.
Dabar supratau: tavęs mokykloje apie vektorius tikriausiai nemokė?..

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-12-15- 22:47 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

loki rašė:
Silkinas rašė:
Iš dabartinių reiškinių gali pažiūrėti ekstrasensų karus. Nėra ten viskas surežisuota.

Čia stipriai. ;-)

Kaip minimum :D XD. Silkinai, užteks tau jau Ren TV ir kitus rusų pseudomokslo bei propagandos kanalus žiūrėti (iš serijos amžini varikliai, apie kurių egzistavimą masonai slepia informaciją, vandens atmintis, telekineze ir t.t.).;) Mokslinio principo pagrindas, - atkartojamumas; ko tai ekstrasensai nelabai sugeba parodyti savo galias nepatenkant į 50/50 statistinį vidurkį.:)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: swerfot rašė: Tai palauk,
StandartinėParašytas: 2013-12-15- 22:49 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

swerfot rašė:
Tai palauk, kodėl tas Volfas nepasiėmė to milijono dolerių?.. Iš geros širdies?
Dėl ekstrasensų karų: aš nuoširdžiai tikiuosi, kad tu čia pajuokavai?.. Nes jei kalbi rimtai, tai atsiprašau, bet čia diskusiją ir baigsiu, nes jaučiu, kad mano akyse ką nusiritai labai labai smarkiai, o aš norėčiau dar šokią tokią pagarbą išlaikyti...

Silkinas rašė:

Aš tikiuosi tu supranti, kad abstraktieji mokslai, tokie kaip matematika, yra tik įrankiai? Tau atrodo, kad fizika klysta dėl to, kad turi neigiamus dydžius? :-/ Ar apie ką čia buvo šita dalis? Pradedu visiškai tavęs nesuprasti.

Jei paklausei, kodėl Mesingas milijono dolerių nepasiėmė, tai mano akyse ne ką mažiau nukritai :) O ekstrasensų karai tai popsas palyginus su Vanga ar Mesingu.
O kad fizika klysta tai jau mokslininkų įrodyta ir aš čia nieko dėtas esu.

Citata:
Volfas Mesingas, atsakydamas į mokslinio materializmo atstovų išpuolius, sakydavo: „Aš neturiu nieko prieš materializmą, tačiau aš žinau ateitį, štai koks reikalas. Nereikia abejoti ir nereikia mėginti aiškintis, kodėl taip yra.“

Skaitykite daugiau: http://anomalija.lt/2011/06/zmones-kuri ... z2nZi768A6

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Silkinas rašė: Antra
StandartinėParašytas: 2013-12-15- 22:52 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Silkinas rašė:

WTF? Kitaip sakant tu teigi, kad elektrono krūvis yra teigiamas, tik fizikai-jaderscikai susitarė mums meluoja?.:) Wow, nežinau ką vartoji, bet išduok kur tai parduoda ir kaip dozuoti.:D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-12-15- 22:55 
Atsijungęs
Klubo vadovas
Vartotojo avataras

Silkinas rašė:
Jei paklausei, kodėl Mesingas milijono dolerių nepasiėmė, tai mano akyse ne ką mažiau nukritai :) O ekstrasensų karai tai popsas palyginus su Vanga ar Mesingu.
O kad fizika klysta tai jau mokslininkų įrodyta ir aš čia nieko dėtas esu.

Dėl fizikos: pakartosiu dar kartą, ką jau sakiau. Esminis skirtumas tarp moklso ir religijos yra tas, kad mokslas stengiasi paaiškinti realybę tokią, kokia ji yra, ir natūralu, kad klysta, mokosi iš savo klaidų ir taip tobulėja.
O religija savo sufantazuotas ir niekuo neparemtas tiesas pateikia kaip abosliučias ir teisingas, jai atrodo, kad jokie pagrindimai ar logika yra nereikalingi, reikia "tiesiog tikėti".

Dėl ekstrasensų: ojojoj, Silkinai, ojojoj... Liūdna skaityti tokias tavo žinutes. Na ką darysi, gyvenime taip jau nutinka, matyt. Palinkėsiu tik, kad tavęs tie ekstrasensai neapsuktų tokioj pažeidžiamoj būsenoj esant.
Diskusijos nebetęskim.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: GAdas rašė: WTF? Kitaip
StandartinėParašytas: 2013-12-15- 22:59 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

GAdas rašė:
WTF? Kitaip sakant tu teigi, kad elektrono krūvis yra teigiamas, tik fizikai-jaderscikai susitarė mums meluoja?.:) Wow, nežinau ką vartoji, bet išduok kur tai parduoda ir kaip dozuoti.:D

O elektrono krūvis tai fizinė jėga ?
Matau, kad laiko turi nemažai, kaip ir aš. Pasidomėk google apie "eterį", energiją vakume ir panašiai. Rasi įdomios informacijos. Ten galvos protingesnės nei mano.
Plius Nikola Tesla gali prisiminti. Tai jis ir elektrikas geras buvo ir pranašas neprastas.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Silkinas rašė: O elektrono
StandartinėParašytas: 2013-12-15- 23:01 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Silkinas rašė:
Matau, kad laiko turi nemažai, kaip ir aš. Pasidomėk google apie "eterį", energiją vakume ir panašiai. Rasi įdomios informacijos. Ten galvos protingesnės nei mano.

Jooo...bl.... eteris.:) Remiesi senovės graikų supratimu apie visatą, kokios jau ten gali būti diskusijos su tavim.
Swerfot, ačiū už proto sviesos lašą šioje diskusijoje. Tavo žodžiais, - "su fanatikais nediskutuojam".;)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Silkinas rašė: O elektrono
StandartinėParašytas: 2013-12-15- 23:06 
Atsijungęs
Klubo vadovas
Vartotojo avataras

Silkinas rašė:
Plius Nikola Tesla gali prisiminti. Tai jis ir elektrikas geras buvo ir pranašas neprastas.

Eteris yra pasenusi idėja, visuotinai paneigta prieš daugybę metų. Energija vakuume yra moksliškai paaiškinama. Ta sritis vadinasi kvantine fizika. Čia tik kad žinotum. O dabar baigiam.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-12-15- 23:06 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Jau du prieš vieną :d
jaučiuosi pagerbtas :)
Eteris tai tik grąžintas senas pavadinimas to pačios energijos vakuume. Bet kokios čia gali būti diskusijos su manimi ...
Baigiu, o tai kitiems forumiečiams šis mūsų disputas manau jau nusibodo.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 396 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007