Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-10- 0:47

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 797 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 54  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Galastuvai
StandartinėParašytas: 2015-04-28- 0:58 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Jei keičiasi kontaktinis plotas, būk tikras, kad keičiasi ir dar kai kas.
Išsikirpk iš popieriaus 90* "ašmenų drožtuką" (tik stambesnį) ir pavartes jį prieš save pamatysi, kaip keičiasi kampas.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-28- 1:57 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Darco rašė:
Aš taip ir padariau,išmatavau kampą ir gavosi apie 55*.

Matyt mūsų matavimo būdai skiriasi. :)
Siūlau elementarią faktinio galandimo kampo patikrą: užgalandi peilį 50* kampu, uždažai ašmenų nuolydžius markeriu ir brauki per Fiskars galąstuvą.
Jeigu ritiniai nubrauks markerį nuo ašmenų (t.y. suformuos siaurą papildomą ašmenų nusklembimą) - galandimo kampas didesnis nei 50*.
O jeigu nusibrauks ašmenų nuolydžiai, bet ašmenų briauna liks nepaliesta - reiškia kampas mažesnis nei 50* (ir tavo matavimuose kažkur yra klaida). :)
Man 45* dar braukė per nuolydžius, o 40* - jau galando tik ašmenis. Todėl darau išvadą, kad faktinis galandimo kampas tarp 40-45*.
Kas turit Fiskars galąstuvus ir netingit persigaląsti peilį keliais kampais - galit pasitikrinti koks faktinis galandimo kampas. Rezultatų suvestinė būtų visai įdomi ir naudinga.
Beje, kad nereikėtų daug įvairiais kampais galąsti, siūlau pradėti nuo 45*. ;)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-28- 10:20 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

_Vladas_ rašė:
Man 45* dar braukė per nuolydžius, o 40* - jau galando tik ašmenis.

Turbūt, atvirkščiai?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-28- 11:34 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

ek rašė:
_Vladas_ rašė:
Man 45* dar braukė per nuolydžius, o 40* - jau galando tik ašmenis.

Turbūt, atvirkščiai?

Turbūt ne :D
viskas čia teisinga :) kalba eina apie peilio ašmenų kampą. Kai ašmenų kampas 45* tai galąstuvas galanda smailesniu kampu ir pradeda nuo nuolydžių, kai ašmenų kampas 40* tai galąstuvas galanda bukesniu kampu ir pradeda nuo ašmenų.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-28- 19:57 
Atsijungęs

O ką peilių žinovai manot apie tuos sovietinius peilių galąstuvus, kurie sudaryti iš tokių lyg ir metalinių šaibų vienoj ir kitoj pusėj? Nes darbar kaip tik tokį radau visiškai naują. :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-28- 20:27 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

zanza rašė:
O ką peilių žinovai manot apie tuos sovietinius peilių galąstuvus, kurie sudaryti iš tokių lyg ir metalinių šaibų vienoj ir kitoj pusėj? Nes darbar kaip tik tokį radau visiškai naują. :)

Bendra nuomonė, kad tokius drožtukus reikia apmyžti ir padegti XD

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-28- 21:35 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

zanza rašė:
O ką peilių žinovai manot apie tuos sovietinius peilių galąstuvus, kurie sudaryti iš tokių lyg ir metalinių šaibų vienoj ir kitoj pusėj?

Apie tokio tipo "drožtukus" jau buvo rašyta čia ir čia.

Turint minty, kad dabar nesudėtinga gauti geresnių, - esu linkęs pritarti Desantui. :E

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-06-28- 18:56 
Atsijungęs

Reikia išlyginti galandymo akmenį, ar imanoma tai padaryti be kažkokiu spec priemonių ir niekada to nedariusem žmogui? Žinoma jo nesugadinant. Išgalandymai nedideli, bet delnu perbraukus jaučiasi.

Dar domina mane keraminis brukštas, o tai darbe užsiknisau su akmeniu atstatinėti aštruma. Ar didelis skirtumas tarp keraminio ir metalinio? Kokį parekomenduotumet? Internete radau tik "Kyocera" keramini ir tai tik Kaune, reikia Vilniuje.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-06-28- 20:20 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

dipper rašė:
Reikia išlyginti galandymo akmenį, ar imanoma tai padaryti be kažkokiu spec priemonių ir niekada to nedariusem žmogui? Žinoma jo nesugadinant. Išgalandymai nedideli, bet delnu perbraukus jaučiasi.

Žr.: Galandimo akmenų lyginimas.

dipper rašė:
Dar domina mane keraminis brukštas, o tai darbe užsiknisau su akmeniu atstatinėti aštruma. Ar didelis skirtumas tarp keraminio ir metalinio? Kokį parekomenduotumet? Internete radau tik "Kyocera" keramini ir tai tik Kaune, reikia Vilniuje.

Žr.: Brukštai.
O kai jau žinosi ko nori, klausti kur galima įsigyti reikia čia: Prekyba. ;)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-07-13- 6:29 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Stiklas, rly? :liuks2:

arba čia

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-07-13- 9:33 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
AD rašė:

:ok:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-07-13- 13:34 
Atsijungęs

Atkeliavo prieš savaitgalį pas mane toks žaisliukas.

Pirktas ne iš čia, bet dėl aprašymo negalėjau susilaikyti neįdėjęs būtent šios nuorodos. Paskaičius jį, o paskui pasinaudojus prietaisu atrodo, kad kūrėjas kurdamas padarė klaidą ir nusprendė ją pavadinti privalumu - rezultatas nei 5 nei 10. Kalba eina būtent apie stovą su siurbtuku į kurį tvirtinasi burbulas.
Pirma - stalo pagrindinės kojelės pozicija yra apgailėtinai per arti paties prietaiso vidurio, dirbant su galąstuvu priekis (kur peilis padėtas) nori nenori leidžiasi žemyn. Dar iki dabar nesuprantu, kam reikalinga "atraminė, reguliuojamo aukščio kojelė", nes ji stalą liečia tik nuotraukose.
Antra - visas tvirtinimas pagamintas iš plastiko. Bandžiau kiek stipriau suveržt, tai šiandien jau eisiu pirkt super klijų.
Trečia - neįsivaizduoju kam reikėjo žymėti 10 laipsnių kampą. Juo galąsti neįmanoma kadangi maišo stalas atrama ar atramos tvirtinimas. Na gerai, įmanoma galąsti, bet tik nusiėmus visą atramą, bet be jos ant vis žemyn besileidžiančio staliuko dirbt - ne kažką.
Ketvirta - gal šiaip kaltas stalas ant kurio dirbau, bet "siurbtukas" dirba max 4 minutes iš eilės. Labai dažnai sugalvoja atsileist.

Dėl akmenų nei pliusų nei minusų tikrai net nebandysiu sakyt, kadangi mano žinios ir patirtis yra baisiai ribota šiuo klausimu.

Bet, tačiau, kadangi, kreivarankiai, kaip aš, turi mažesnę teisę skųstis, prietaisas skirtais kompesnuoti kreivarankystę, galandimo sistema, su visais savo minusais, padėjo sutvarkyti mano rankomis ant akmens galąstą SOG Tsunami. Ašmenys dabar tiesūs lygūs gražūs, ne taip kaip po mano pirmojo mėginimo "iš akies"... Tiesa aštrumo tikrai gero pasiekt nepavyko, popieriaus lapą kartais pjauna kartais plešia, po darbų šiandien dar pamėginsiu pabrūžyt gal išeis padėt peiliui apsispręst ką su tuo popierium daryt...

Išvados tokios: Jei būčiau pirkęs pats, tai keikčiausi, kadangi buvo dovana - viskas pakenčiama.

Tiesa, noriu pasitikslinti. Ar tiesa, kad optimalu yra formuoti smailesnius ašmenis, nei norima užgaląsti? Instrukcijoj ir dar keletoj vietų internete esu užmatęs teiginį, kad jei nori pasidaryti peilį su 40 laipsnių kampu, ašmenis formuoti reikėtų ~36-38 laipsnių, o tik pereinant prie smulkesnio grūdėtumo akmenų brūžyt 40 laipsnių kampu. Įdomu ar tai tikrai universali aksioma ar tik siekiant kuo ilgiau aštrumą laikančius ašmenis pagaląsti tinkantis teiginys.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-07-14- 7:58 
Atsijungęs

Turiu panašią galandimo sistema su analogišku vakuuminiu siurbtuku. Prisiurbiau jį prie 6mm stiklo gabalo - laikosi jau keletą mėnesių. Kad gerai laikytųsi, reikia idealiai švariai nuplauti ir stiklą, ir patį padą. Prisiurbinėjau šlapiai, t.y. iš karto po plovimo.
Jei stiklas bus subraižytas - ilgai nesilaikys, nes per ibrėžimus i vakuumo zoną pateks oras. Tas pats bus, jei bent vienas paviršius bus nešvarus.

Gerai prisiurbus, tas strypelis - atramėlė leidžia sukurti įtempimą ir taip suteikia sistemai stabilumo.

Galandimo rezultatas pas tave, manyčiau, prastokas.
Kampo didinimas prieš užbaigiant tikrai turi prasmę ir leidžia nesunkiai pasiekti geresnį aštrumą bei geresnį pjovimą.

Žodžiu, prisirink geresnių galandimo akmenų, nei kad buvo kompleke, ir treniruokis!
Originalūs (buvę komplekte) akmenys mane labai erzino, dėl daugelio priežasčių.

Kai atsibos originalus peilio padėkliukas - prisimontuok gerus magnetus, ir galąsti bus smagiau.
Aš užsidėjau porą tokių: http://www.skymagnets.com/index.php?id_ ... &id_lang=7

Be abejo, ši sistema nėra tobula ir turi nemažai trūkumų. Ji kaip triratukas - yra nebrangi ir leidžia savininkui eksperimentuoti, daug ką pajausti bei išmokti.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-07-14- 14:59 
Atsijungęs

Kaip ir sakiau, dėl neprisisiurbimo greičiausiai kaltas stalas (gamintas iš namo apdailos lentų), bet kaip kojelė padeda įtempimą sukurti tai vis tiek neįsivaizduoju. Gaila nebuvo vakar laiko namie su juo pasižaisti, gal šiandien spėsiu, pažiūrėsiu apie ką kalbi :)

Kas dėl akmenu, tai sakau, neįsivaizduoju kas yra geras akmuo o kas blogas, mane tik tai nervina, kad 320 ir 600 grūdėtumo tos pačios spalvos, tai atskirt po naudojimo gali būti sudėtinga ;)

Dėl patarimo su magnetais ačiū, pagalvosiu ar verta. Neesu šiaip peiliamišys, turiu tik 2 naudojamus virtuvėj ir 3 išvykoj, nežinau ar spės man tas padėkliukas greit atsibosti :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-07-14- 21:28 
Atsijungęs

Prisiurbtas siurbtukas turi šiokį tokį laisvumą - judinant ranka, šiek tiek juda į visas puses. Tai erzina. Su ta kojele sistemą galima "užremti" palenkus į vieną pusę, tada pirmyn - atgal nebesimakaluoja.

Akmenų rupumą galima užrašyti antroje blanko pusėje. Atskirti juos galima net pačiupinėjus - jaučiasi, kuris rupesnis.

Ši sistema naudinga, kai reikia suformuoti peilio ašmenų geometriją arba pergaląsti peilį. Kasdieniam peilio paaštrinimui jos visai nereikia.
Manau, kol kas drąsiai gali naudoti sistemą kaip yra. Kai kas nors atsibos arba nebetenkins - atsiras ir motyvacija kažką keisti :)

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 797 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 54  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007