Atkeliavo prieš savaitgalį pas mane
toks žaisliukas.
Pirktas ne iš čia, bet dėl aprašymo negalėjau susilaikyti neįdėjęs būtent šios nuorodos. Paskaičius jį, o paskui pasinaudojus prietaisu atrodo, kad kūrėjas kurdamas padarė klaidą ir nusprendė ją pavadinti privalumu - rezultatas nei 5 nei 10. Kalba eina būtent apie stovą su siurbtuku į kurį tvirtinasi burbulas.
Pirma - stalo pagrindinės kojelės pozicija yra apgailėtinai per arti paties prietaiso vidurio, dirbant su galąstuvu priekis (kur peilis padėtas) nori nenori leidžiasi žemyn. Dar iki dabar nesuprantu, kam reikalinga "atraminė, reguliuojamo aukščio kojelė", nes ji stalą liečia tik nuotraukose.
Antra - visas tvirtinimas pagamintas iš plastiko. Bandžiau kiek stipriau suveržt, tai šiandien jau eisiu pirkt super klijų.
Trečia - neįsivaizduoju kam reikėjo žymėti 10 laipsnių kampą. Juo galąsti neįmanoma kadangi maišo stalas atrama ar atramos tvirtinimas. Na gerai, įmanoma galąsti, bet tik nusiėmus visą atramą, bet be jos ant vis žemyn besileidžiančio staliuko dirbt - ne kažką.
Ketvirta - gal šiaip kaltas stalas ant kurio dirbau, bet "siurbtukas" dirba max 4 minutes iš eilės. Labai dažnai sugalvoja atsileist.
Dėl akmenų nei pliusų nei minusų tikrai net nebandysiu sakyt, kadangi mano žinios ir patirtis yra baisiai ribota šiuo klausimu.
Bet, tačiau, kadangi, kreivarankiai, kaip aš, turi mažesnę teisę skųstis, prietaisas skirtais kompesnuoti kreivarankystę, galandimo sistema, su visais savo minusais, padėjo sutvarkyti mano rankomis ant akmens galąstą SOG Tsunami. Ašmenys dabar tiesūs lygūs gražūs, ne taip kaip po mano pirmojo mėginimo "iš akies"... Tiesa aštrumo tikrai gero pasiekt nepavyko, popieriaus lapą kartais pjauna kartais plešia, po darbų šiandien dar pamėginsiu pabrūžyt gal išeis padėt peiliui apsispręst ką su tuo popierium daryt...
Išvados tokios: Jei būčiau pirkęs pats, tai keikčiausi, kadangi buvo dovana - viskas pakenčiama.
Tiesa, noriu pasitikslinti. Ar tiesa, kad optimalu yra formuoti smailesnius ašmenis, nei norima užgaląsti? Instrukcijoj ir dar keletoj vietų internete esu užmatęs teiginį, kad jei nori pasidaryti peilį su 40 laipsnių kampu, ašmenis formuoti reikėtų ~36-38 laipsnių, o tik pereinant prie smulkesnio grūdėtumo akmenų brūžyt 40 laipsnių kampu. Įdomu ar tai tikrai universali aksioma ar tik siekiant kuo ilgiau aštrumą laikančius ašmenis pagaląsti tinkantis teiginys.