swerfot rašė:
Visų trečia, vienas iš kertinių laisvės principų yra teisė reikšti savo nuomonę nebijant, kad koks nors prietranka-ekstremalus nacionalistas įsižeis ir apsiputos (kas ką tik ir nutiko).
Ane!? Bet, kad tu pats dažnai šitą principą pamiršti. Juk visada yra tik teisinga nuomonė - tavo ir visos kitos.
O jei kiti turi kitokią nuomonę nei "teisinga" tai jie greit išdėliojami į lentynas kas neįgalus, kas vienodas, kas invalidas, kas neteisus, kas rašo niekus, kas praeitam amžiuje užstrigęs...
N.B.: Ateity nepamiršk to ką pats pasakei kai tavo nuomonė nesutaps su kažkieno kito.

O.Benderis rašė:
Pritariu.

Tik man prie širdies Senovinis Vytis, IMHO . Dėl vėliavos. Nenoriu nieko įžeisti, užgauti, bet vėliavos spalvų rankena mūsų atveju atrodytų siaubingu kiču. Siaubingu. P.s. Vienintelis atvejis, man asmeniškai, kuomet mūsų veliavą galima būtų gražiai įkomponuoti į peilį, tai mažutis vėliavos ženkliukas surinktas/padarytas iš trijų spalvų emalių. Tą gali padaryti juvelyras, bet tai išdidintų peilio gamybos kaštus, o ir pati tokio peilio gamyba iškart taptų sudėtingesne (labai norint, galima būtų į pačią geležtę įdėt, arba į rankeną). Tokia mikro vėliavytė būtų padaryta atskirai, o paskui ją reiktų dėti į peilį, tam turi bųti paruošta vieta ir įdėta, įdėta taip, kad neiškristų. Vėliavą iš emalių greičiausiai daryti tektų ant tauraus metalo pagrindo, ant aukso, nes ant vario gali nesigauti reikiamos spalvos. Plius, jei jau tai būtų daroma, ir reikėtų padaryti tobulai - reiktų emalių tekstūrą daryti banguotą, kad žaistų nuo apšvietimo. Čia yra KAŠTAI. Bet va tik tokiu atveju aš įsivaizduoju vėliavos akcentą peilyje gražų. Bet tai nerealu šiuo atveju - dėl kaštų. P.p.s Jei kada gyvenime mums reikės va tokio sprendimo, tokios vėliavos - mums nereikės ieškot, tik duokit žinią, tokį žmogų žinau, kuris ją padarytų

Dėl trispalvės ir emalių pas juvelyrą ir aukso jau norėjau rašyt, bet dabar pasakysiu tik tiek, kad pritariu Benderiui.