Tema perkelta iš "Turgelio" į "Gamybą", nes krosnelė rasta ir temą "Turgelyje" reikėtų uždaryti, bet čia esama informacija g.b. naudinga ir kitiems dalyviams.
manau bus misiniu atspariu karsciui siaip juos naudoja kai remontuoja dumtraukius ar kaminus bet man tenka susidurti tik su priesgaisrinemis medziagomis apsaugoti metalo ar g/b konstrukcijoms
ta medziaga kaip skiedinys bus tiesiog nuspakliuosi ir viskas
Sveiki, pas mano teva yra sena elektrine TA krosnele, matosi jog buvo "tablicka" bet jos nebera ir negaliu pasakyti kokia marke. Isore apipavidalinta melynos spalvos ir reguliatorius rodo iki 1200C. Bet yra beda, viduje izoliazine medziaga visa sutrupejusi - sudauzyta. Tad pagrindinis klausimas butu toks, kokios plytos ar izoliacine medziaga buna krosneles viduje? Samotas atkrenta, nes butu pernelyg sunku apdirbti ir skyles isgerzioti isilgai neimanoma. Ten toks kaip silikatas kai ciupineji, bet kiek ieskojau ugniai atsparaus neradau, o ka ir radau tai labai kieta medziaga. Aciu uz atsakymus
Gavau tokią krosnelę.Gal kas žinote kas tai per krosnis ? Niekur neradau jokių užrasų,išskyrus ant temperaturos reguliatoriaus.Ten raso,kad ji ikaista iki 900 laipsnių. Gal imanoma kazkaip ją patobulinti ir tuos laipsnius kažkiek sukelti? Ir kam dar gali buti ji naudojama?
Beje - kaip su kelių geležčių grūdinimu vienu metu? Atidarei krosnį ištraukei vieną juostą, įmerkei į tepalą uždarydamas dureles. Krosnis tuo metu atvėso, po to reikia palaukti porą minučių kol vėl įkais, procedūrą pakartoji. Trečia geležtė išeina kais ne kokias 5 min, o 15 min. Ar neužaugs metalo struktūra perdaug?
Turiu dar kelis klausimus dėl krosnelės naudojimo. Instrukcijos, labai minimalios, tai nežinau kas galima, o kas ne. Pavyzdžiui krosnelės kaitimo greitis ? Ar jis reikalingas, tik dėl kažkokios grūdinimo režimo specifikos, ar dirbti maksimaliu kaitinimo greičiu nesveika pačiai krosnelei ??? Dar klausimas tiems kas aplamai naudoja krosneles - kaip darot su atleidimu, ar po grūdinimo laukiat kol krosnelė atvės, ar naudojat kitą krosnelę, o gal atleidimą darot kitą dieną ?
Taippat dar pasikartosiu su klausimu dėl ruošinio kaitinimo laiko, kaip jį skaičiuoti tiksliai. Nes isikaitinus krosnelę iki reikiamos temperatūros, kol įdedamas ruošinys, temperatūra nukrenta, tarkim 100 laipsnių ir iki reikiamos vėl pakyla sakykim per dvi minutes. Tai ar įkaitimo ir išlaikymo laiką skaičiuoti nuo įdėjimo, ar nuo to momento, kai pasiekia darbinę temperatūrą?
Ir kokie laiko intervalai galimi kaip paklaida nedalaikymo ir perlaikymo prasmėm?
Dar klausimas tiems kas aplamai naudoja krosneles - kaip darot su atleidimu, ar po grūdinimo laukiat kol krosnelė atvės, ar naudojat kitą krosnelę, o gal atleidimą darot kitą dieną ?
Jeigu grūdindama viena geležtė ar kelios vienu metu, atleidimui galima naudoti tą pačią krosnelę. Maniškė su atidarytomis durelėmis atvėsdavo greitai.
Kai grūdinama daug, atleidinėti galima buitinėje orkaitėje jei tai anglingi plienai ir tinka žemas atleidimas (iki 300*). Legiruotiems plienams, kuriems būtinas vidutinis ar aukštas atleidimas, jau reikalinga kita krosnelė.
Atleidimą geriau daryti ne vėliau kaip po 12 val., nes dėl vadinamo "metalo senėjimo" plieno struktūra stabilizuojasi ir atsiranda vidinės įtampos, kurių vėliau daromas atleidimas (ypač žemas) nepašalina.
Kestutis ply rašė:
Taippat dar pasikartosiu su klausimu dėl ruošinio kaitinimo laiko, kaip jį skaičiuoti tiksliai. Nes isikaitinus krosnelę iki reikiamos temperatūros, kol įdedamas ruošinys, temperatūra nukrenta, tarkim 100 laipsnių ir iki reikiamos vėl pakyla sakykim per dvi minutes. Tai ar įkaitimo ir išlaikymo laiką skaičiuoti nuo įdėjimo, ar nuo to momento, kai pasiekia darbinę temperatūrą?
Įkaitimo laikas skaičiuojamas nuo įdėjimo ir nedideliam peilio ruošiniui sutampa su darbinės temperatūros pasiekimu, o kaitinimo - nuo to momento, kai pasiekiama darbinė temperatūra.
Kestutis ply rašė:
Ir kokie laiko intervalai galimi kaip paklaida nedalaikymo ir perlaikymo prasmėm?
Tai priklauso nuo plieno rūšies, o tiksliau - nuo plieno sudėties ir svyruoja +/- kelias minutes. Visa kita - asmeninė patirtis ir nuojauta. Čia ir pasireiškia termisto meistriškumas.
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
Gal kokią nuorodą ar šiaip informacijos apie termoapdirbimą turit? Daug klausimų kyla :-/
Kęstuti, kai turėsi atliekamo laiko, pasiskaitinėk šitą mūsų forumo temą - čia yra nemažai knygų apie terminį apdirbimą, knygos pagrinde rusų kalba. O ir šiaip daug naudingos informacijos Suradęs, kas domintų patį, galėsi atsisiųsti.
Klausimas internetinėje parduotuvėje: ""What do governments do with all the goods they confiscate?" Atsakymas: "They take them home with them, and constantly think about what a great job they have which allows them to get free stuff all the time."
kad palaikyti vienodą temp., reguliatorius veikia PID (proporcinis integralinis diferenciavimas) metodu. Pid reguliavimą apsprendžia 3 parametrai. Tie parametrai skirtingi skirtingoms temperatūroms ir net skirtingoms pečiaus įkrovoms. Įjungus "apmokymo režimą" parametrus nusistato pats reguliatorius per tam tikrą laiką, bet pakeitus tempteratūrą, parametrus vėl reikia keisti. Parametrus žinant, juos galima įvesti ir rankiniu būdu ir nereikia pečių vis "apmokyti".
Nuo 700* iki pvz. 1100* kais labai ilgai ir detalė bus sugadinta.
Kameros ilgis - 30 cm, tad realiai galima iki 27 cm daiktą grūditi.
Temperatūra iki 1100 (galima proto ribose viršyti). Užteks viskam, išskyrus kai kuriuos greitapjūvius plienus.
Netinka didelėj pramoninėj gamyboj, nes visa kamera iš minkštos izoliacinės medžiagos, ir ji paprasčiausiai išsidrasko. Kaitinimo elementas integruotas (nekeičiamas) ir nėra labai ilgalaikis, tad jei krosnelė bus naudojama kasdien - ilgai nelaikys. Bet dėl išvardintų trūkumų turi lab. gerą šilumos izoliaciją.
Reguliatoius labai geras, tik su juo reikės išmokti elgtis. Visa elektra - japoniška, tik durelių jungiklis labai blogas, bet jį nesunku pakeisti arba išmesti.
Kai kuriems plienams reikalingas "laiptuotas" kaitinimas (įkaitini pvz iki 700*, palaikai, tada kaitini iki grudinimo temperaturos), tad krosnelių reikėtų kelių. Taip pat patartina turėti atskirą krosnelę atleidimui.
Dėkui už informaciją, jau buvau kaip tik sita ir nusižiūrėjes, tik abejojau dėl temperatūros. O kas per niuansai su tuo reguliatorium? Ir dėl ,,laiptuoto" grūdinimo klausimas, o kodėl negalima su ta pačia krosnele pakaitinti iki 700 ir užkelti iki grūdinimo temperatūros?
Kaitinimo kameros dydį reikėtų rinktis orientuojantis pagal ruošinių gabaritus ir jų kiekį, kuris bus vienam kaitinimui. Svarbiau pakankamas kameros ilgis, nes kai kamera siaura, kaitinti galima ir po vieną ruošinį, o kai kamera pertrumpa - iš pečiuko jokios naudos.
Temperatūros skalę - priklausomai nuo krosnelės paskirties. Atkaitinimui ir kaitinimui iki kalimo temperatūros užteks ir 1000*C, o grūdinimui reikia min. 1200* C
Svarbiausias dalykas - tikslus temperatūros reguliatorius.
Tikėkimės, kad Tomas ir Tony čia atsilieps - jie daugiau patirties su krosnelėmis turi ir daugiau niuansų žino.
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
Gal bent galit kas patarti kokios krosnelės reikėtų ieškoti? Ta prasme koks optimalus variantas, turint galvoj temperatūros skalę ir kameros dydį, o gal dar kokių niuansų yra? Nes aš su tokiu daiktu nesusidūręs, tai nenoriu du kartus pirkti
Na bulatą/plieną verda žaizdruose. O plienų TO užteks ir 1200 laipsnių.
Ieskau mufelines krosneles. Vienas is reikalavimu butu, kad darbine temperatura butu ne mazesne kaip 1600 °C.
Gal galetumete ka patarti, pasiulyti?
klubo narys
Sveikas prisijungęs, tavo tėvo krosnelę pataisyti galima nusipirkus medžiagas iš kažkokios specializuotos parduotuvės a la http://www.zidiniumeistrai.lt/parduotuve/Montavimo...
Tavo ieškoma medžiaga tikrai yra jų kataloge .
Information is a weapon of mass destruction...
manau bus misiniu atspariu karsciui siaip juos naudoja kai remontuoja dumtraukius ar kaminus bet man tenka susidurti tik su priesgaisrinemis medziagomis apsaugoti metalo ar g/b konstrukcijoms
ta medziaga kaip skiedinys bus tiesiog nuspakliuosi ir viskas
pagoglinau, pvz:
http://www.b-a.lt/p68207/Kaitrai-atsparus-misinys-...
Tai kad ten nelabai bera ka spakliuoti, nera kur beistatyti spirale, o ir keleta gabalu truksta
Sveiki, pas mano teva yra sena elektrine TA krosnele, matosi jog buvo "tablicka" bet jos nebera ir negaliu pasakyti kokia marke. Isore apipavidalinta melynos spalvos ir reguliatorius rodo iki 1200C. Bet yra beda, viduje izoliazine medziaga visa sutrupejusi - sudauzyta. Tad pagrindinis klausimas butu toks, kokios plytos ar izoliacine medziaga buna krosneles viduje? Samotas atkrenta, nes butu pernelyg sunku apdirbti ir skyles isgerzioti isilgai neimanoma. Ten toks kaip silikatas kai ciupineji, bet kiek ieskojau ugniai atsparaus neradau, o ka ir radau tai labai kieta medziaga. Aciu uz atsakymus
Gavau tokią krosnelę.Gal kas žinote kas tai per krosnis ? Niekur neradau jokių užrasų,išskyrus ant temperaturos reguliatoriaus.Ten raso,kad ji ikaista iki 900 laipsnių. Gal imanoma kazkaip ją patobulinti ir tuos laipsnius kažkiek sukelti? Ir kam dar gali buti ji naudojama?
Beje - kaip su kelių geležčių grūdinimu vienu metu? Atidarei krosnį ištraukei vieną juostą, įmerkei į tepalą uždarydamas dureles. Krosnis tuo metu atvėso, po to reikia palaukti porą minučių kol vėl įkais, procedūrą pakartoji. Trečia geležtė išeina kais ne kokias 5 min, o 15 min. Ar neužaugs metalo struktūra perdaug?
Turiu dar kelis klausimus dėl krosnelės naudojimo. Instrukcijos, labai minimalios, tai nežinau kas galima, o kas ne. Pavyzdžiui krosnelės kaitimo greitis ? Ar jis reikalingas, tik dėl kažkokios grūdinimo režimo specifikos, ar dirbti maksimaliu kaitinimo greičiu nesveika pačiai krosnelei ??? Dar klausimas tiems kas aplamai naudoja krosneles - kaip darot su atleidimu, ar po grūdinimo laukiat kol krosnelė atvės, ar naudojat kitą krosnelę, o gal atleidimą darot kitą dieną ?
Taippat dar pasikartosiu su klausimu dėl ruošinio kaitinimo laiko, kaip jį skaičiuoti tiksliai. Nes isikaitinus krosnelę iki reikiamos temperatūros, kol įdedamas ruošinys, temperatūra nukrenta, tarkim 100 laipsnių ir iki reikiamos vėl pakyla sakykim per dvi minutes. Tai ar įkaitimo ir išlaikymo laiką skaičiuoti nuo įdėjimo, ar nuo to momento, kai pasiekia darbinę temperatūrą?
Ir kokie laiko intervalai galimi kaip paklaida nedalaikymo ir perlaikymo prasmėm?
www.kalviodarbai.lt
administratorius
LPA narys
Jeigu grūdindama viena geležtė ar kelios vienu metu, atleidimui galima naudoti tą pačią krosnelę. Maniškė su atidarytomis durelėmis atvėsdavo greitai.
Kai grūdinama daug, atleidinėti galima buitinėje orkaitėje jei tai anglingi plienai ir tinka žemas atleidimas (iki 300*). Legiruotiems plienams, kuriems būtinas vidutinis ar aukštas atleidimas, jau reikalinga kita krosnelė.
Atleidimą geriau daryti ne vėliau kaip po 12 val., nes dėl vadinamo "metalo senėjimo" plieno struktūra stabilizuojasi ir atsiranda vidinės įtampos, kurių vėliau daromas atleidimas (ypač žemas) nepašalina.
Įkaitimo laikas skaičiuojamas nuo įdėjimo ir nedideliam peilio ruošiniui sutampa su darbinės temperatūros pasiekimu, o kaitinimo - nuo to momento, kai pasiekiama darbinė temperatūra.
Tai priklauso nuo plieno rūšies, o tiksliau - nuo plieno sudėties ir svyruoja +/- kelias minutes. Visa kita - asmeninė patirtis ir nuojauta. Čia ir pasireiškia termisto meistriškumas.
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
Gal kokią nuorodą ar šiaip informacijos apie termoapdirbimą turit? Daug klausimų kyla
www.kalviodarbai.lt
LPA narys
Kęstuti, kai turėsi atliekamo laiko, pasiskaitinėk šitą mūsų forumo temą - čia yra nemažai knygų apie terminį apdirbimą, knygos pagrinde rusų kalba. O ir šiaip daug naudingos informacijos Suradęs, kas domintų patį, galėsi atsisiųsti.
http://www.knives.lt/node/718
Klausimas internetinėje parduotuvėje: ""What do governments do with all the goods they confiscate?" Atsakymas: "They take them home with them, and constantly think about what a great job they have which allows them to get free stuff all the time."
administratorius
LPA narys
Galiu duoti nuorodą į Terminio apdorojimo pagrindus. Ji yra ir atitinkamoje temoje. Ten beje ir tęskim dėl terminio apdorojimo ypatybių.
O čia tebus apie pačias krosneles ir jų eksploataciją.
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
LPA narys
Tai vistik kiek ta krosnelė kainuoja?
administratorius
LPA narys
SNOL.LT kelbia, kad 993,- Lt (be PVM)
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
Gerai būtų Vakarykštė kaina su 10 procentų nuolaida 2165 Lt. su PVM
www.kalviodarbai.lt
administratorius
LPA narys
O tai koks modelis?
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
Tas pats kaip ir tam pasiūlyme, tai dabar jau nieko nebesuprantu
Supratau tas pasiūlymas 2009 m.
www.kalviodarbai.lt
LPA narys
kad palaikyti vienodą temp., reguliatorius veikia PID (proporcinis integralinis diferenciavimas) metodu. Pid reguliavimą apsprendžia 3 parametrai. Tie parametrai skirtingi skirtingoms temperatūroms ir net skirtingoms pečiaus įkrovoms. Įjungus "apmokymo režimą" parametrus nusistato pats reguliatorius per tam tikrą laiką, bet pakeitus tempteratūrą, parametrus vėl reikia keisti. Parametrus žinant, juos galima įvesti ir rankiniu būdu ir nereikia pečių vis "apmokyti".
Nuo 700* iki pvz. 1100* kais labai ilgai ir detalė bus sugadinta.
Na daugmaž aišku. Dėkui dar kartą už informaciją. Krosnelę šiandien jau parsivežiau, reiks rytoj bandyti susidraugauti
www.kalviodarbai.lt
administratorius
LPA narys
Įdomu, kaip sekėsi susidraugauti?
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
Lyg ir neblogai, dar ne viska išsiaiškinau, bet valdymas nėra sudėtingas. O Tomo minėto labai blogo durelių jungiklio pas mane iš viso nėra
www.kalviodarbai.lt
LPA narys
Mufelinė krosnis SNOL 8,2/1100 L
Kameros ilgis - 30 cm, tad realiai galima iki 27 cm daiktą grūditi.
Temperatūra iki 1100 (galima proto ribose viršyti). Užteks viskam, išskyrus kai kuriuos greitapjūvius plienus.
Netinka didelėj pramoninėj gamyboj, nes visa kamera iš minkštos izoliacinės medžiagos, ir ji paprasčiausiai išsidrasko. Kaitinimo elementas integruotas (nekeičiamas) ir nėra labai ilgalaikis, tad jei krosnelė bus naudojama kasdien - ilgai nelaikys. Bet dėl išvardintų trūkumų turi lab. gerą šilumos izoliaciją.
Reguliatoius labai geras, tik su juo reikės išmokti elgtis. Visa elektra - japoniška, tik durelių jungiklis labai blogas, bet jį nesunku pakeisti arba išmesti.
Kai kuriems plienams reikalingas "laiptuotas" kaitinimas (įkaitini pvz iki 700*, palaikai, tada kaitini iki grudinimo temperaturos), tad krosnelių reikėtų kelių. Taip pat patartina turėti atskirą krosnelę atleidimui.
Dėkui už informaciją, jau buvau kaip tik sita ir nusižiūrėjes, tik abejojau dėl temperatūros. O kas per niuansai su tuo reguliatorium? Ir dėl ,,laiptuoto" grūdinimo klausimas, o kodėl negalima su ta pačia krosnele pakaitinti iki 700 ir užkelti iki grūdinimo temperatūros?
www.kalviodarbai.lt
administratorius
LPA narys
Kaitinimo kameros dydį reikėtų rinktis orientuojantis pagal ruošinių gabaritus ir jų kiekį, kuris bus vienam kaitinimui. Svarbiau pakankamas kameros ilgis, nes kai kamera siaura, kaitinti galima ir po vieną ruošinį, o kai kamera pertrumpa - iš pečiuko jokios naudos.
Temperatūros skalę - priklausomai nuo krosnelės paskirties. Atkaitinimui ir kaitinimui iki kalimo temperatūros užteks ir 1000*C, o grūdinimui reikia min. 1200* C
Svarbiausias dalykas - tikslus temperatūros reguliatorius.
Tikėkimės, kad Tomas ir Tony čia atsilieps - jie daugiau patirties su krosnelėmis turi ir daugiau niuansų žino.
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
Gal bent galit kas patarti kokios krosnelės reikėtų ieškoti? Ta prasme koks optimalus variantas, turint galvoj temperatūros skalę ir kameros dydį, o gal dar kokių niuansų yra? Nes aš su tokiu daiktu nesusidūręs, tai nenoriu du kartus pirkti
www.kalviodarbai.lt