O as jau maniau, kad as cia vienas esu oldschool, nemegstantis sintetiniais plovikliu kvapais atsiduodanciu leksciu ir saukstu su ploviklio skoniu:)
Kazkada seniai seniai girdejau tokia istorija, kad peiliai atsimpa nuo karsto vandens, del to juos reikia plauti tik saltu vandeniu, kad astruma laikytu. Gal kam nors si istorija pasitvirtino?
Kazkada seniai seniai girdejau tokia istorija, kad peiliai atsimpa nuo karsto vandens, del to juos reikia plauti tik saltu vandeniu, kad astruma laikytu. Gal kam nors si istorija pasitvirtino?
del peiliu plovimo karstu vandeniu nezinau, ale pamenu ant senu tarybiniu skutimosi peiliuku pakuociu rasydavo мыть холодной водой.
А мне плевать - я агент "007", и клинок не по центре.. блин
Pritariu visais 100%, po labai karštu vandeniu. Ploviklis tik labai taukuotiems indams, bet geriau perlieti verdančiu vandeniu ir visi taukai nusiplauna.
Jei jau peiliai po indaplovės atšimpa, tai kas darosi pilve tų vartotojų, kurie indų su vandeniu neperplauna.
Indus perplauna pati indaplovė proceso pabaigoje, o peilis būna visą procesą.
Turiu peilius kurie plaunami indaplovėje ir turiu peilius kurie ne.
Bet faktas, kad gaunam ir papildomai chemijos kaip ir tie kurie plauna rankomis.
Nuo peilių kurie plaunami indaplovėje dingo visi užrašai, keletos suskilinėjo kriaunos.
Tikiu, kad turėtų veikti ir aštrumą, reikės kokį virtuvinį labai gerai užgaląsti ir pratestuoti.
Jei jau peiliai po indaplovės atšimpa, tai kas darosi pilve tų vartotojų, kurie indų su vandeniu neperplauna.
Indus perplauna pati indaplovė proceso pabaigoje, o peilis būna visą procesą.
Turiu peilius kurie plaunami indaplovėje ir turiu peilius kurie ne.
Bet faktas, kad gaunam ir papildomai chemijos kaip ir tie kurie plauna rankomis.
Nuo peilių kurie plaunami indaplovėje dingo visi užrašai, keletos suskilinėjo kriaunos.
Tikiu, kad turėtų veikti ir aštrumą, reikės kokį virtuvinį labai gerai užgaląsti ir pratestuoti.
Gerai, kad jos ir neturiu. Nekyla noras nei peilių nei pilvo pratestuoti
Jei jau peiliai po indaplovės atšimpa, tai kas darosi pilve tų vartotojų, kurie indų su vandeniu neperplauna.
Indus perplauna pati indaplovė proceso pabaigoje, o peilis būna visą procesą.
Turiu peilius kurie plaunami indaplovėje ir turiu peilius kurie ne.
Bet faktas, kad gaunam ir papildomai chemijos kaip ir tie kurie plauna rankomis.
Nuo peilių kurie plaunami indaplovėje dingo visi užrašai, keletos suskilinėjo kriaunos.
Tikiu, kad turėtų veikti ir aštrumą, reikės kokį virtuvinį labai gerai užgaląsti ir pratestuoti.
Gerai, kad jos ir neturiu. Nekyla noras nei peilių nei pilvo pratestuoti :)
Kad nepadeda, bent jau rankenom, tai faktas. Tik klausimas kokio velnio juos ton indaplovėn kišt? Žinoma jei neturi savo restorano/baro, bet ir tuo atvėju turbūt indaplovėje plauna paprastus stalo įrankius (skirtus naudoti klientams), o ne šefo peilius.
Na nežinau, pas mus virtuvėje jau daugiau kaip 10 metų "gyvena" trys Giesser rostfrei peiliai, indaplovė irgi panašų laiką, reguliariai (na kartą į 2-3 mėnesius) jie ten apsilanko. Ir po "procedūrų" nepasakyčiau, kad yra koks nors kardinalus poveikis pjovimui, aišku tik paaštrintų paprastai nededa į indaplovę, o aštrinasi po indaplovės, bet ne visada. Rankenoms irgi absuliučiai jokio poveikio nematyti. Indaplovės ciklas paprastai trunka ~60 min, naudojama tabletės, kur ten jau viskas yra , šiaip sakyčiau chemija pakankamai agresyvi, po to visada indus perskalaujam po tekančiu vandeniu.
Taip, tai jau tapo "legenda", visiškai atsieta nuo konkrečių atvejų, kai plovimas indaplovėje tikrai kenkia peiliui. Nes kenkia jis kitokiu būdu ir dėl kitokių priežasčių.
Straipsnyje išdėstyta formuluote "indų plovikliuose esantys chemikalai aukštoje temperatūroje greičiau suardo ploną ašmenų briauną, dėl to peiliai greičiau atšimpa
" irgi nėra absoliučiai teisinga, bet nėra ir visiškas pramanas, tik tai jau kita tema.
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
Pokalbis apie indaploves iškeltas į atskirą temą, tad galim pratęsti.
GiedriusT rašė:
Gal indaplovių platintojai padėkotų arba eitu tyliai rukyti kampe?
Man asmeniškai indaplovių platintojai mažiausiai rūpi.
Faktas tai, kad kaip jau pažymėjo Linuks, indaplovėse nuolat plaunami peiliai dažniausiai atrodo "nekaip". Ypač jų rankenos. Net ir tų, kurių gamintojas skelbė, kad juos galima plauti indaplovėje.
Jeigu kalbėti apie ašmenis, tai turintiems indaplovę, siūlau atlikti paprastą bandymą: gerai užgaląskit anglingą (pvz. Morą), kokį nors pigų "maksiminį" (manau tokį bent vieną pas save suras kiekvienas) ir ką nors iš populiariųjų X45Cr15MoV ar pan. Padėkit į indaplovę naktiniam standartiniam plovimui, o sekančią dieną išsiėmę apžiūrėkit ašmenų briauną per padidinamąjį stiklą bei parašykit savo pastebėjimus.
Jeigu tuos pačius peilius, nieko jais nepjaustę, "išskalbsit" kartu su kitais stalo įrankiais dar 2-3 kartus, rezultatai bus dar akivaizdesni.
Tuomet pakalbėsim ir diskusija nebus tik teorinio pobūdžio.
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
Faktas tai, kad kaip jau pažymėjo Linuks, indaplovėse nuolat plaunami peiliai dažniausiai atrodo "nekaip". Ypač jų rankenos. Net ir tų, kurių gamintojas skelbė, kad juos galima plauti indaplovėje.
Jeigu kalbėti apie ašmenis, tai turintiems indaplovę, siūlau atlikti paprastą bandymą: gerai užgaląskit anglingą (pvz. Morą), kokį nors pigų "maksiminį" (manau tokį bent vieną pas save suras kiekvienas) ir ką nors iš populiariųjų X45Cr15MoV ar pan. Padėkit į indaplovę naktiniam standartiniam plovimui, o sekančią dieną išsiėmę apžiūrėkit ašmenų briauną per padidinamąjį stiklą bei parašykit savo pastebėjimus.
Jeigu tuos pačius peilius, nieko jais nepjaustę, "išskalbsit" kartu su kitais stalo įrankiais dar 2-3 kartus, rezultatai bus dar akivaizdesni.
Tuomet pakalbėsim ir diskusija nebus tik teorinio pobūdžio. :)
O as jau maniau, kad as cia vienas esu oldschool, nemegstantis sintetiniais plovikliu kvapais atsiduodanciu leksciu ir saukstu su ploviklio skoniu:)
Kazkada seniai seniai girdejau tokia istorija, kad peiliai atsimpa nuo karsto vandens, del to juos reikia plauti tik saltu vandeniu, kad astruma laikytu. Gal kam nors si istorija pasitvirtino?
del peiliu plovimo karstu vandeniu nezinau, ale pamenu ant senu tarybiniu skutimosi peiliuku pakuociu rasydavo
мыть холодной водой
.А мне плевать - я агент "007", и клинок не по центре.. блин
Pritariu visais 100%, po labai karštu vandeniu. Ploviklis tik labai taukuotiems indams, bet geriau perlieti verdančiu vandeniu ir visi taukai nusiplauna.
Jei jau peiliai po indaplovės atšimpa, tai kas darosi pilve tų vartotojų, kurie indų su vandeniu neperplauna.
http://httplaidasuabweeblycom.weebly.com/
klubo narys
Indus perplauna pati indaplovė proceso pabaigoje, o peilis būna visą procesą.
Turiu peilius kurie plaunami indaplovėje ir turiu peilius kurie ne.
Bet faktas, kad gaunam ir papildomai chemijos kaip ir tie kurie plauna rankomis.
Nuo peilių kurie plaunami indaplovėje dingo visi užrašai, keletos suskilinėjo kriaunos.
Tikiu, kad turėtų veikti ir aštrumą, reikės kokį virtuvinį labai gerai užgaląsti ir pratestuoti.
http://www.youtube.com/user/MrPyfpafz
Gerai, kad jos ir neturiu. Nekyla noras nei peilių nei pilvo pratestuoti
http://httplaidasuabweeblycom.weebly.com/
klubo narys
Ir be indų ploviklio indus plauni!? Abejoju.
http://www.youtube.com/user/MrPyfpafz
Plaunu karštu vandeniu ir viskas. Ploviklį kartais naudoja žmona, bet tik labai jau riebaluotoms skardoms po kokio kepimo.
http://httplaidasuabweeblycom.weebly.com/
Kad nepadeda, bent jau rankenom, tai faktas. Tik klausimas kokio velnio juos ton indaplovėn kišt? Žinoma jei neturi savo restorano/baro, bet ir tuo atvėju turbūt indaplovėje plauna paprastus stalo įrankius (skirtus naudoti klientams), o ne šefo peilius.
Na nežinau, pas mus virtuvėje jau daugiau kaip 10 metų "gyvena" trys Giesser rostfrei peiliai, indaplovė irgi panašų laiką, reguliariai (na kartą į 2-3 mėnesius) jie ten apsilanko. Ir po "procedūrų" nepasakyčiau, kad yra koks nors kardinalus poveikis pjovimui, aišku tik paaštrintų paprastai nededa į indaplovę, o aštrinasi po indaplovės, bet ne visada. Rankenoms irgi absuliučiai jokio poveikio nematyti. Indaplovės ciklas paprastai trunka ~60 min, naudojama tabletės, kur ten jau viskas yra , šiaip sakyčiau chemija pakankamai agresyvi, po to visada indus perskalaujam po tekančiu vandeniu.
LPA narys
Nežinau kaip su briaunom, bet bendradarbio indaplovė, per pusmetį nugraužė gumuotas fiskars peilių rankenas
klubo narys
Indaplove istirpdo pjaunanciaja briauną
Information is a weapon of mass destruction...
administratorius
LPA narys
Taip, tai jau tapo "legenda", visiškai atsieta nuo konkrečių atvejų, kai plovimas indaplovėje tikrai kenkia peiliui. Nes kenkia jis kitokiu būdu ir dėl kitokių priežasčių.
Straipsnyje išdėstyta formuluote "indų plovikliuose esantys chemikalai aukštoje temperatūroje greičiau suardo ploną ašmenų briauną, dėl to peiliai greičiau atšimpa
" irgi nėra absoliučiai teisinga, bet nėra ir visiškas pramanas, tik tai jau kita tema.
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
klubo narys
O tai gal verta šią temą atidaryti, išsiaiškinti ir pateikti išvadą visuomenei? Gal indaplovių platintojai padėkotų arba eitu tyliai rukyti kampe?
administratorius
LPA narys
Pokalbis apie indaploves iškeltas į atskirą temą, tad galim pratęsti.
Man asmeniškai indaplovių platintojai mažiausiai rūpi.
Faktas tai, kad kaip jau pažymėjo Linuks, indaplovėse nuolat plaunami peiliai dažniausiai atrodo "nekaip". Ypač jų rankenos. Net ir tų, kurių gamintojas skelbė, kad juos galima plauti indaplovėje.
Jeigu kalbėti apie ašmenis, tai turintiems indaplovę, siūlau atlikti paprastą bandymą: gerai užgaląskit anglingą (pvz. Morą), kokį nors pigų "maksiminį" (manau tokį bent vieną pas save suras kiekvienas) ir ką nors iš populiariųjų X45Cr15MoV ar pan. Padėkit į indaplovę naktiniam standartiniam plovimui, o sekančią dieną išsiėmę apžiūrėkit ašmenų briauną per padidinamąjį stiklą bei parašykit savo pastebėjimus.
Jeigu tuos pačius peilius, nieko jais nepjaustę, "išskalbsit" kartu su kitais stalo įrankiais dar 2-3 kartus, rezultatai bus dar akivaizdesni.
Tuomet pakalbėsim ir diskusija nebus tik teorinio pobūdžio.
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
klubo narys
http://www.youtube.com/watch?v=2esvnn9F994
http://www.youtube.com/user/MrPyfpafz
klubo narys
Kalbėsim apie galvanocheminę reakciją?
Information is a weapon of mass destruction...